De Verhalenweverij Sociaal VZW

De Verhalenweverij is een organisatie die leesplezier bevordert bij kinderen uit kansengroepen.

Adres en contact

Ridderstraat, 3 bus 1.1, 3000 Leuven

Over deze vereniging

De Verhalenweverij Sociaal vzw wil lezen toegankelijker maken voor mensen uit kansengroepen (zoals mensen met een migratie-achtergrond, anderstalige nieuwkomers, mensen in kwetsbare leefsituaties en jongeren in de bijzondere jeugdzorg) door samen met hen verhalen te creĆ«ren (schrijven en illustreren), te vertalen of voor te lezen.

Door activiteiten te organiseren (zoals workshops, lezingen), willen ze lees - en schrijfplezier, alsook creativiteit, bij deze kansengroepen stimuleren, en hierdoor bijdragen aan een positief zelfbeeld.

In de multiculturele samenleving van vandaag, willen ze de stereotype beeldvorming ten opzichte van de andere cultuur verminderen, integratie en gendergelijkheid stimuleren, door de interesse voor andere culturen te wekken via verhalen om zo mee te werken aan een betere samenleving. Om hun doelen te kunnen bereiken, werken ze samen met organisaties die zich inzetten voor leesbevordering, bestrijding van kansarmoede of promotie van diversiteit.

Gezocht:

WORD VRIJWILLIGER BIJ DE VERHALENWEVERIJ:

Houd je van voorlezen aan kinderen? Heb je affiniteit met andere culturen?

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die samen met ons aan kinderen verhalen willen vertellen. Het gaat om een maandelijkse vertelsessies van 2 uur. Onze vertellingen hebben plaats in detentiecentra, de bijzondere jeugdzorg, asielcentra ... in de regio rond Leuven, in de asielcentra van Broechem, Houthalen- Helchteren en Zaventem. 

  
Profiel 

*houden van lezen en vertellen
*vlot in de omgang met kinderen
*affiniteit met andere culturen
*enthousiast
*mogelijkheid om zich te verplaatsen naar de locatie
*flexibel Spreek je geen Nederlands maar kan je voorlezen in een andere taal (bv Arabisch), dan willen we je graag aanmoedigen om met ons contact op te nemen.     

We bieden je de kans om samen te werken met een enthousiaste organisatie in volle groei en de ervaring om te werken in een multiculturele omgeving.

  • Is lid van: Cultuurraad