GrenzenbewegenLeuven

‘GrenzenbewegenLeuven’ is een inter-levensbeschouwelijke vereniging in Leuven. 

Adres en contact

Gebouw/Lokaal: Damiaancentrum
Sint Antoniusberg 5, 3000 Leuven

Over deze vereniging

De groep ontstond in 2010 naar aanleiding van het pater Damiaanjaar. In dat jaar organiseerden ze een eerste viering, waarbij vertegenwoordigers van verschillende levensbeschouwingen verwoordden hoe Pater Damiaan hen nog steeds inspireert. In 2011 werd een tweede viering georganiseerd met als thema ‘grenzen bewegen’. Sindsdien gaat de groep verder onder die naam.

“GrenzenbewegenLeuven” verenigt mensen en organisaties die willen bijdragen aan een samenleving van wederzijds respect voor verschillen. We geloven dat er voldoende raakpunten zijn, door de verschillen heen. Die raakpunten willen we benadrukken en versterken.

De volgende groepen en organisaties werken samen bij “GrenzenbewegenLeuven”: Het Damiaancentrum, de Bahá’í- gemeenschap van Leuven, het Hindoeïsme, het Boeddhisme, de Moslimgemeenschap, de Protestantse Kerk Leuven, de vrijzinnig humanisten en het huis van de Mens Leuven, de Universitaire Parochie KULeuven, De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, Beweging.net Leuven.net en tal van sympathisanten.

  • Is lid van: Cultuurraad