Pati Pati

Pati Pati is het Leuvens solidariteitskoor voor studenten.

Adres en contact

Gebouw/Lokaal: Kapel van het Justus Lipsiuscollege
Minderbroedersstraat 15, 3000 Leuven

Over deze vereniging

Al zingend willen ze samen een steentje bijdragen aan een betere wereld. Dit doen ze onder andere door jaarlijks een concert te houden waarvan de opbrengsten naar een zelfgekozen goed doel gaan. Ook doorheen het jaar geven ze kleinere optredens: bijvoorbeeld rond de kerstperiode geven zij een kerstoptreden in de gevangenis en het rusthuis van Leuven of op een kerstmarkt.

Iets anders dat hen kenmerkt als een solidariteitskoor is dat ze zo inclusief mogelijk proberen te zijn naar alle studenten toe. Zo maakt het hen bijvoorbeeld niet uit of je muzikale kennis hebt, of noten kunt lezen; iedereen met de nodige passie voor zang en muziek is meer dan welkom! Daarom houden zij dan ook geen audities.

Buiten solidariteit brengt Pati Pati je ook een culturele verrijking! Zij brengen liederen uit alle hoeken van de wereld, van bekende popmuziek tot ballades uit verre landen. En naast muziek van over heel de wereld staan wij open voor studenten uit verschillende landen. Daarom worden onze repetities in het Engels gehouden. En last but not least is het koor een laagdrempelige plek om een groep van toffe enthousiaste mensen te ontmoeten! Oud-Pati Pati-leden kunnen beamen dat je deze groep al snel je vrienden gaat noemen die je studententijd heel wat kleur bijbrengen. Samen met deze groep komen we niet alleen samen voor repetities, maar gaat wie wil na de repetities ook samen op café, en organiseren ze ongeveer maandelijks toffe vrijblijvende activiteiten. (bv. halloweenfeestjes, kerstfeestjes, spelavonden, cantussen, kotentochten, zeetrips, …)

  • Is lid van: Cultuurraad