Spore Nursery

Spore ziet de vergroening van het interieur als doelstelling.

Adres en contact

Koning Leopold I-straat 30, 3000 Leuven

Over deze vereniging

Spore nursery is een jonge Leuvense onderneming, opgericht door Jelle in de zomer van 2017.Spore is een creatieve uitlaatklep die een passie voor natuur en interieur samenbrengt.


In september 2017 verkochten we onze eerste kokedama's op een marktje bij Bar Stan in Leuven. Daarna begonnen we met onze eigen website en gaven we onze eerste plantenworkshop bij PLEK. We namen in december voor het eerst deel aan Camping Flamingo, een Leuvense makers- en vintagemarkt.
Door de jaren heen werden onze producten verkocht bij Plek (Leuven), Piet Moodshop (Gent), Animaux speciaux (Leuven) en Gruun (Brussel).

We bieden handgemaakte producten aan waar planten een centrale rol spelen. Of je nu kiest voor een Stek-station, Biosfeer, Glowing Roots of voor een spectaculaire muurplant, allen zullen ze dé eye catcher bij uitstek worden in jouw interieur.

Naast onze handgemaakte producten bieden we ook plantenworkshops in Vlaanderen en Brussel aan. Hiervoor werken we oa. samen met De Maekerij, Studio Fluo en verschillende culturele centra.
De nadruk ligt bij de workshops op zelf aan de slag te gaan.
Naast onze producten helpen we met onze workshops om Vlaanderen weer net iets groener te maken.

In het voorjaar van 2021 opende we nabij het Ladeuzeplein in Leuven onze winkel.
Zo kunnen we na 3,5 jaar jou ontvangen in onze groene oase midden in het historische hart van Leuven.